Det laver vi

Vi er naturligvis underlagt Dansk Politihundeforenings retningslinier og regler, men har også oprettet vores egne lokale vedtægter og retningslinier.

Eet er dog sikkert, vi lægger op til målrettet, positiv men også alternativ træning. I ny og næ laver vi sjove og finurlig træning, men de mere klassiske discipliner i PH programmet, kan du læse lidt om herunder.

Spor

Dette er en næsearbejds-disciplin, hvor hunden vha. fært følger den rute en person er gået. Alle hunde kan gå spor. I PH programmet lærer hund og fører at udvikle denne instinktive adfærd til et samarbejde, som gør at de i fællesskab kan finde og følge et spor samt genkende og markere genstande tabt af sporlæggeren.

PH programmets spor adskiller sig fra andre konkurrence spor og er meget på hundens præmisser. Fokus i øvelsen er at løse opgaven, som er at hunden selvstændigt kan finde og følge et spor samt finde og markere tabte genstande.

Bidearbejde

Denne disciplin bygges på hundens medfødte byttedrift, som styrkes markant af bidearbejdet. Bidearbejdet skaber en hund, som virkelig ønsker at arbejde for at få sin belønning i form af bold, bidepølse eller ærme. Byttedriften bruges også i de andre PH discipliner.

Rundering & gerningsted

Dette er to næsearbejds-discipliner.

Gerningstedssøg er et afgrænset mindre område, som hunden roligt afsøger for genstande i forskellige størrelser alt efter hundens niveau.

Rundering (også kaldet eftersøgning) er et afgrænset større område, som hunden afsøger for genstande og/eller figuranter ved et systematisk løbemønster. Hunden markerer med halsgivning.

Når disse discipliner beherskes, kan hunden finde diverse forsvundne genstande samt bortkomne personer.

Lydighed

I PH programmet er inkluderet flere dressurøvelser som fri ved fod, apportering, spring over forhindring og langtidsafdækning.

Målet er at opnå en bedre kontakt og et styrket samarbejde mellem hund og fører og deraf en mere lydhør og styrbar hund.